Mi to problemu nie robi az tak duzego ale czasami meczy oczy i fajnie gdyby ta opcja raz wlaczona taka pozostawala. Bardziej to kusi mojego dzieciaka, ktory cala droge w nocy przesypia ale jak sie obudzi i zobaczy ten ekranik to...... koniec jazdy bo wyciaga rece i to "chce".
(01) Zmiana wtrysków ALH na.... ? czy będą pasować, program
Zwiń
X
-
(01) Zmiana wtrysków ALH na.... ? czy będą pasować, program
hej,
teraz mam zdrowego 1.9TDI ALH, z tego co się już dowiedziałem ma wtryski najmniejsze (końcówki) jakie występowały, więc planuje kupić od ASV (czyli można powiedzieć że od 110)
Celem zrobienia potem programu - delikatnie bez szaleństw i dowalania koksu,
teraz pytanie do znawców jaką mam wtyczkę, okrągła kwadratowa?
i czy podejdą o te:
od ASV 2004rok
numery - Sterujący 038 130 202E
Pozostałe 038 130 202A
po prostu szkoda robić program na lejkach od ALH,
z góry dzięki za sugestie
-
-
To zapodaj wtryski od 110 ;-) efekt juz ładny będzie na pewno nie taki jak na 216 ale ja takie miałem założone u siebie i różnice czuć od razuCaddy MKI Pickup:
http://forum.octaviaclub.pl/_viewtop...er=asc&start=0
Leon TOP Sport
http://forum.octaviaclub.pl/_viewtop...er=asc&start=0
Komentarz
-
-
właśnie mam takie duże wątpliwości,
wiadomo KZ to rzecz która się zużywa, do ALH chyba kosztuję 1000-1200(komplet)
więc dumam też czy po prostu nie jechać na program bez ruszania wtrysków,
Ciekawi mnie czy nie będę zawiedziony,
dodam że to mój 4 silnik TDI
miałem AHU, z1, AHF,
a teraz ALH, z nich wszystkich ten jest w super stanie,
poprzednie miały przebiegi 300-400-500tyś, zresztą jak większość Tdi w ogłoszeniacha ten się trafił ori 280.000 i jest lalka
ma ktoś może jakieś ALH lub inną 90 po programie ?
na program wybieram się do ProTurbo
Komentarz
-
-
a ile niutonów?
chyba zmierzam do samego programu..... myślę że seria pokażę 95Km
w domu mieliśmy 4motion ASZ bora,
seria 139Kuca po programie 169Km....chyba 320niutonów
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
poszła gdzieś do lublina - super stan był - tylko za mały się zrobiłże ja go wtedy nie odkupiłem,
o wrażeniach z jazdy nie muszę mówić
gość który to kupił nie wiedział że ma program hahah mimo że przyjechał z fachowcami komputerami i miernikami ......
Komentarz
-
-
Jutro wrzucę wykres od siebie...
Mam wrzucony zestaw z jednomasem do tego turbina po regeneracji hybryda ALH/ASZ i zrobiony chip.
Seria 93 km i 190 Nm
Po chipie 120 km i 280 Nm
Tutaj obiecany wykresik http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...282796#1282796
Komentarz
-
-
Alh, wtryski asv+ program 139/291 jeździ bardzo przyjemnie program robiony u Mastersa a same wtryski wymienione ok 3,5 roku temu, po ich wymianie było czuć różnice a po programie to jeszcze całkiem inna historia, 3 bieg ciągnie jak wcześniej 2 i adekwatnie z innymijednomas ori, cwiartka przebiegu i ma się dobrze, chociaż już czeka 1m, na mrozie sliznie na wyższym biegu. Mam wtyczkę polokragla, ale można zrobić przejściówkę
pzdr
Po samych wtryskach pokazało 115/243Octavia AMBIENTE Ice 1.9 tDI
Komentarz
-
Komentarz